Ylen lentopallo

Julkaise syötteitä
Yle Urheilu | Tuoreimmat uutiset
Syötteen kokonainen osoite. 1 tunti 12 min sitten

Maajoukkuehakkuri Kaislasalo siirtyy Belgiaan

Kesäkuu 18, 2019 - 18:25

Suomen lentopallomaajoukkueen hakkuri Samuli Kaislasalo siirtyy Belgian pääsarjajoukkue Lindemans Aalstin riveihin. Viime kaudella Kaislasalo, 23, pelasi Raision Loimussa, josta hän siirtyi tammikuussa Kreikkaan Foinikas Syrosin joukkueeseen.

Päättyneellä kaudella Lindemans Aalst sijoittui Belgian liigassa kolmanneksi ja cupissa toiseksi. Belgian mestari VC Greenyard Maaseikia valmentaa Suomen maajoukkueen luotsi Joel Banks.

– Joukkueella on tavoitteina murtaa Maaseikin ja Roeselaren rintama Belgian liigassa, joten tavoitteet ovat korkealla. Jospa sitä selviäisi ensi kauden yhdellä sopimuksella, Kaislasalo sanoi Lentopalloliiton verkkosivuilla.

Miesten maaotteluita 205-senttinen hakkuri on pelannut 31. Kesän kultaisessa liigassa Kaislasalo teki kuuteen otteluun 89 pistettä ja oli liigan lohkovaiheen viidenneksi paras pistemies.

Korjattu kello 21.22, että Kaislasalo oli koko liigan viidenneksi paras pistemies, ei Suomen.

Lue myös:

Lentopallomiesten maajoukkue olympiakarsintoihin julkistettiin – "Meillä on varmasti paljon tehtävää"

Lentopallomiesten maajoukkue olympiakarsintoihin julkistettiin – "Meillä on varmasti paljon tehtävää"

Kesäkuu 18, 2019 - 17:22

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen olympiakarsintaryhmä on julkistettu. Lentopallomiesten päävalmentaja Joel Banks nimesi tiistaina yhteensä 18 pelaajaa, jotka lähtevät Kiinassa pelattavaan olympiakarsintaturnaukseen 9.–11. elokuuta.

Maajoukkueessa ovat mukana muun muassa Urpo Sivula ja Olli-Pekka Ojansivu, jotka eivät pelanneet Kultaisessa liigassa.

– Ennen Kultaista liigaa keskustelin useiden kokeneiden pelaajien kanssa, jotka eivät syystä tai toisesta olleet käytettävissä silloin. Toisilla oli vammoja ja toiset halusivat vetää henkeä rankan sarjakauden jälkeen, Banks kertoo Suomen lentopalloliiton tiedotteessa.

Maajoukkue leireilee heinäkuussa kolmisen viikkoa Kuortaneella, jonka jälkeen joukkue valmistautuu olympiakarsintaan turnauksessa Puolassa, jossa Suomi kohtaa isäntämaan lisäksi myös Serbian ja Brasilian.

Olympiakarsinnoissa Suomea vastaan tulevat isäntämaan lisäksi Kanada ja Argentiina. Banksin mukaan Suomi on turnauksessa selvä haastaja. Lohkon voittaja selviytyy Tokion olympialaisiin 2020. Sen lisäksi paikkaa voi tavoitella vielä alkuvuonna 2020.

– Kaikilla kolmella vastustajalla on hyvin erilainen tyyli ja erilaiset vahvuudet. Me lähdemme turnaukseen haastajina ja meillä on varmasti paljon tehtävää ennen turnausta. Tavoitteeni on käyttää jokainen hetki hyödyksi valmistautumisessa, Banks sanoo.

Lentopallomiesten taival uuden valmentajan Joel Banksin kanssa on alkanut nihkeästi. Suomi ei voittanut touko-kesäkuussa Kultaisen liigan otteluista yhtäkään ja putosi Hopeiseen liigaan.

Olympialaisten lentopalloturnaukseen pääsee 12 maata, joista yksi on isäntämaa Japani. Muut 11 maata tulevat karsintojen kautta.

Olympiakarsintoihin valmistautuva maajoukkueryhmä:

Passarit:

Eemi Tervaportti
Niko Haapakoski
Fedor Ivanov

Hakkurit:

Olli-Pekka Ojansivu
Samuli Kaislasalo
Joonas Jokela
Urpo Sivula

Yleispelaajat:

Elviss Krastins
Antti Ronkainen
Niko Suihkonen
Peetu Mäkinen

Keskipelaajat:

Sauli Sinkkonen
Tommi Siirilä
Henrik Porkka
Markus Kaurto
Mikko Karjarinta

Liberot:

Lauri Kerminen
Niklas Breilin

Lue myös:

Lentopalloliitto kruunasi parhaaksi naispelaajaksi Saksan mestari Roosa Koskelon – venäläisen Kuzbass Kemerovon riveihin useita palkintoja

Suomen lentopallomiehet putoavat Hopeiseen liigaan – päävalmentaja Banks: "En ole pettynyt"

Lentopallonaiset venyivät toiseen voittoon Azerbaidzhanista Kultaisessa liigassa

Lentopalloliitto kruunasi parhaaksi naispelaajaksi Saksan mestari Roosa Koskelon – venäläisen Kuzbass Kemerovon riveihin useita palkintoja

Kesäkuu 18, 2019 - 15:11

Suomen lentopallomaajoukkueen libero Lauri Kerminen valittiin kauden 2018–2019 parhaaksi lentopalloilijaksi, kun Lentopalloliitto palkitsi tiistaina kauden parhaita Helsingissä. Kerminen voitti Venäjän Superliigan mestaruuden Kuzbass Kemerovon riveissä.

Kauden naispelaajaksi valittiin Stuttgartin paidassa seuran ensimmäistä Saksan mestaruutta juhlinut Roosa Koskelo. Beach volleyssa kauden parhaiden palkinnot pokkasivat Anniina Parkkinen ja Santeri Sirén.

Valmentajista parhaaksi valittiin Kermisen tavoin Kuzbass Kemerovossa Venäjän mestaruutta juhlinut Tuomas Sammelvuo. Kauden naisten valmentajaksi valittiin maajoukkueen päävalmentaja Tapio Kangasniemi, joka johdatti naiset EM-lopputurnaukseen 30 vuoden tauon jälkeen.

Lue myös:

"Tämä on ihme" – Tuomas Sammelvuon Kuzbass Kemerovo jyräsi Venäjän Superliigan mestariksi, Kazanin viiden vuoden putki katkesi

Kohun keskellä oleva Lentopalloliitto valitsi uuden toimitusjohtajan pikavauhdilla – päävalmentajavalinnan loppusuoralla neljä ehdokasta kotimaasta ja ulkomailta

Lentopalloliitossa kuohuu – Nyt irtisanoutui huippu-urheilun hallintopäällikkö: "Huippuosaajien tiimi ympäriltäni on murtunut"

Tuomas Sammelvuon uusi huippupesti on tuulinen – kommentoi sopimuksensa pykälää: "Paljon ratkaisee, tuleeko Venäjän ministeriöstä positiivinen vai negatiivinen lausunto"

Pelaajien mielipiteitä kuunneltiin lentopallomaajoukkueen päävalmentajan valinnassa – "Tavallaan kokenut, mutta kuitenkin kokematon"

Lentopallomaajoukkueen uusi pääkäskijä tapasi valmennettavansa, ensimmäinen tosipeli jo ensi viikolla: “Minulla on omat ideani, mutta aika on lyhyt”

Suomen lentopallomiehet putoavat Hopeiseen liigaan – päävalmentaja Banks: "En ole pettynyt"

Kesäkuu 15, 2019 - 20:52

Suomen miehet jäivät ilman voittoja lentopallon Kultaisessa liigassa. Mikkelissä Suomella oli mahdollisuus voittoon, mutta Tšekki vei viidennen erän 15–13 ja koko ottelun erin 3–2.

Päävalmentaja Joel Banksin valmennukseen keväällä siirtynyt Suomi on miesten Kultaisessa liigassa ainoa joukkue, joka jäi voitoitta. Kultaisen liigan viimeinen putoaa ensi kaudeksi Hopeiseen liigaan.

Putoaminen alempaan sarjaan ei kuitenkaan päävalmentajaa suuremmin harmita.

– En ole pettynyt. Joukkueellamme on vielä selvästi varaa kehittyä eikä sillä ole väliä, pelaammeko Kultaisessa vai Hopeisessa liigassa, voimme silti kehittää pelaajiamme, Banks kertoo Yle Urheilulle tappio-ottelun jälkeen.

Banks uskoo, että Hopeisessa liigassa mahdollisesti saadut voitot voivat lisätä pelaajien itseluottamusta.

– On raskasta, kun tekee kovasti töitä ja ottaa askeleita eteenpäin, mutta se ei ole koskaan tarpeeksi. Kenties pelaamme mestaruudesta Hopeisessa liigassa ja pomppaamme heti takaisin ylemmäs.

Konkarit palaavat olympiakarsintoihin

Kultainen liiga on päävalmentajan mukaan ollut hyvä oppimismatka varsinkin nuorille pelaajille. Banks kertoo, että olympiakarsintoihin hän ottaa joukkueeseen jälleen kokeneempia pelaajia.

– Muutama konkari on sanonut ei, osa motivaation puutteen ja osa loukkaantumisten takia. Se on pettymys, mutta haluan, että maajoukkueessa jokainen antaa kaikkensa, Banks päättää.

Lue myös:

Lentopallonaiset venyivät toiseen voittoon Azerbaidzhanista Kultaisessa liigassa

Suomen lentopallomiesten voittotili yhä avaamatta

Lentopallomiehille ja -naisille tappiot Kultaisessa liigassa

Kaverit koulussa ja pelikentillä kiusasivat, mutta Suomen menestynein lentopalloilija Riikka Lehtonen löysi urheilusta vahvuutensa – "Siellä ei arvosteltu minua"

Lentopallonaiset venyivät toiseen voittoon Azerbaidzhanista Kultaisessa liigassa

Kesäkuu 15, 2019 - 17:39

Suomi on ottanut toisen voittonsa lentopallon naisten Kultaisessa liigassa. C-lohkon päätösottelussa Suomi kaatoi Azerbaidzhanin erin 3–2.

Suomella oli kolmannessa erässä kolme ottelupalloa, mutta Azerbaidzhan voitti erän ja vei ottelun viidenteen erään. Mikkelissä pelatun ottelun eränumerot olivat Suomelle 25–19, 29–27, 27–29, 19–25 ja 15–13.

– Olimme alussa hyvin hereillä ja saimme pelin kulkemaan. Aloitussyötöt jatkossa hieman heikkenivät ja Azerbaidzhan pääsi peliin mukaan. Viides erä kuitenkin osoitti, että tämä joukkue ei periksi anna, Suomen päävalmentaja Tapio Kangasniemi sanoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Elokuisiin EM-kisoihin valmistautuva Suomi voitti neljän joukkueen lohkossa Azerbaidzhanin kahdesti. Espanjaa ja Valko-Venäjää vastaan koti- ja vierasottelut päättyivät tappioihin.

– Mitään erävoittoja tai sijoituksia tai pisteitä ei mietitty vaan tavoitteena oli edelleenkin oman pelin kehittäminen. Nämä Kultaisen liigan pelit ovat olleet meille todella hyvää harjoitusta. Näitähän me juuri on haettu. Nyt vähän huilataan ja aletaan valmistautuminen elokuun EM-kisoihin, sanoi Kangasniemi.

Lue myös:

Suomen lentopallomiesten voittotili yhä avaamatta

Valko-Venäjä pyöritti Suomen lentopallonaisia

Kaverit koulussa ja pelikentillä kiusasivat, mutta Suomen menestynein lentopalloilija Riikka Lehtonen löysi urheilusta vahvuutensa – "Siellä ei arvosteltu minua"

Lentisnaisille maukas vierasvoitto – yhdeksän vuoden tauon jälkeen maajoukkueeseen palannut Saara Esko tehtaili 22 pistettä!