Ylen lentopallo

Julkaise syötteitä
Yle Urheilu | Tuoreimmat uutiset
Syötteen kokonainen osoite. 8 tuntia 40 min sitten

Hurrikaani-Loimaa kaatoi lentopalloliigan kärkiottelussa Savo Volleyn – "Teimme vähemmän virheitä kuin vastustaja"

Helmikuu 20, 2019 - 22:37

Hurrikaani-Loimaa otti keskiviikkona yhdeksännen peräkkäisen voittonsa lentopallon miesten Mestaruusliigassa, kun joukkue kaatoi liigan kärkiottelussa Savo Volleyn kotonaan 3-0. Voitolla Hurrikaani varmisti käytännössä sijoittumisen kahden parhaan joukkoon runkosarjassa ja Savo Volley sijoittuu mitä ilmeisimmin kolmanneksi.

Tomi Rumpunen oli 15 pisteellä Hurrikaanin tehokkain. Hän kunnostautui myös vastaanottajana, eikä hyökkäysvirheitäkään tullut kuin kaksi.

– Pysyimme hyvin pelisuunnitelmassa. Teimme vähemmän virheitä kuin vastustaja. Koko ajan mennään peli kerrallaan ja toivotaan että saataisiin vielä Eemeli Kouki takaisin kokoonpanoon, kaikkia tarvitaan, Rumpunen sanoi.

Savo Volleyn kokoonpanosta puuttui tähtihakkuri Olli-Pekka Ojansivu. Näin edelliset ottelut keskitorjujana pelannut Eetu Häyrinen palasi tutulle pelipaikalleen ja hän olikin 13 pisteellä Savon tehokkain. Antti Siltala teki 12 pistettä.

Akaa-Volley katkaisi tappioputkensa

Akaa-Volley nousi kuudenneksi kaadettuaan keskikastin ottelussa Perungan Pojat 3–1. Voitolla Akaa-Volley katkaisi neljän ottelun tappioputkensa, sillä edellisen kerran Akaa oli ottanut kolme pistettä voitettuaan liigajumbo Ducksin 3–0 tammikuun lopulla.

Joni Mikkonen oli Akaa-Volleyn tehokkain 25 pisteellä Erinomaisesti pelasivat myös passari Ville Juntura sekä 300. liigaottelunsa pelannut Enderwin Herrera.

– Eddy oli sairaana lähes koko viime viikon, siihen nähden hyvä peli. Ville sai jujuilla paljon pisteitä, olisi voinut käyttää peippiä useamminkin. PerPo sai riskisyötöllä voitettua yhden erän, mutta tauon jälkeen oli koko ajan hallussa, Mikkonen sanoi.

PerPolta puuttuivat loukkaantumisen takia hakkuri Jayson McCarthy ja libero Jeremy Davies, mutta päävalmentaja Henri Tuomi uskoo molempien olevan kunnossa pudotuspelien alkaessa.

Lisäksi liberona viime pelit pelannut Matias Korhonen oli kuumeessa.

– Aamulla päätettiin Varalassa Tampereella kokoonpano. Lähtötilanne oli haastava. Niko-Matti Koskela jouduttiin laittamaan liberoksi, Tuomi sanoi.

Olli Saarenmaa oli 18 pisteellä PerPon tehokkain. Peetu Mäkisen saldo oli 14 pistettä.

Lue myös:

Lentopallojätti Kazan jyräsi – Hämeenlinna Mestarien liigassa yhä ilman erävoittoa

Maria Tuominen nousee naisten Mestaruusliigan ottelutilaston kärkeen – haave ammattilaisuudesta on 22 vuodessa vaihtunut urheiluhulluuteen

Lentopallojätti Kazan jyräsi – Hämeenlinna Mestarien liigassa yhä ilman erävoittoa

Helmikuu 19, 2019 - 21:17

Kazan haki Hämeenlinnasta vierasvoiton erin 3-0.

Kazanin joukkueesta Hämeenlinnaa kurittivat varsinkin 20 pisteellä Tatjana Kadohina ja 12 pisteellä säestänyt Anna Kotikova. Kotijoukkueesta Suvi Kokkonen keräsi yhdeksän pistettä.

Kazanin kapteenin, Lontoon olympiaturnauksen parhaaksi passariksi valitun Jevgenija Startsevan sijasta vierasjoukkueen peliä pyöritti Jelena Novik.

Hämeenlinna on pelannut Mestarien liigan B-lohkossa viisi ottelua, eikä ole kovassa seurassa voittanut vielä erääkään. Kazan jatkaa lohkossa toisena istanbulilaisen Eczacibasin jälkeen.

Hämeenlinna pelaa viimeisen lohko-ottelunsa viikon kuluttua, kun se emännöi venäläistä Uralotshka-NTMK Jekaterinburgia.

Maria Tuominen nousee naisten Mestaruusliigan ottelutilaston kärkeen – haave ammattilaisuudesta on 22 vuodessa vaihtunut urheiluhulluuteen

Helmikuu 17, 2019 - 16:32

Pitkä matka on kuljettu siitä, kun passari Maria Tuominen, 36, sitoi ensimmäistä kertaa tossujen nauhat kiinni. Sunnuntai-illan Mestaruusliigan ottelussa WoVo–OrPo Tuominen nousee nimittäin ottelutilaston kärkeen ohi Riitta Bycklingin.

Tuominen on pelannut illan pelin jälkeen 565 ottelussa lentopallon pääsarjassa. Debyyttinsä hän teki jo tammikuussa 1997 Euran Raikun riveissä vain 14-vuotiaana.

Maria Tuominen

Syntynyt 21.4.1982.

Pelipaikaltaan passari.

Pelannut Euran Raikussa, LiigaEurassa, Vanaja RC:ssä, LP Kangasalassa, HPK:ssa ja OrPossa.

Pelasi ensimmäisen ottelunsa pääsarjatasolla 4.1.1997.

Voittanut 11 naisten SM-mitalia, joista kolme on kultaista.

Saavuttanut Suomen mestaruuden vuonna 1999 Euran Raikussa, vuonna 2008 Vanaja RC:ssä ja vuonna 2018 HPK:ssa.

Viisinkertainen Suomen Cupin voittaja.

Kauden naistulokas vuonna 2001.

Lentopalloinnostus tarttui Eurasta kotoisin olevaan Tuomiseen jo lapsena. Hän aloitti lajin kuuden, seitsemän vuoden vanhana. Paikkakunnan pitkät perinteet lajissa saivat Tuomisen kokeilemaan lajia.

– Luulen, että jossain vaiheessa kaikki euralaiset pikkutytöt ovat kokeilleet tätä lajia, Tuominen sanoo Yle Urheilulle.

Urheilu oli ja on edelleen Tuomiselle tärkeää. Lentopallossa hänet koukutti etenkin se, että hän pääsee treenaamaan ja pelaamaan joukkueen kanssa. Lisäksi pelaaminen tarjoaa tunteita laidasta laitaan, ja ne saa jakaa pelikavereiden kanssa.

– Siitä tuli sellainen elämäntapa. Lentopallo on pysynyt aina, vaikka paikkakunta olisi muuttunut. Lentis on ollut koko ajan peruskivi, vaikka olen käynyt kouluja ja ollut nyt työelämässä kymmenen vuotta.

Tavoitteet ovat vaihdelleet

Vielä uran alkuvaiheilla Tuominen haaveili ammattilaisuudesta. Parikymppisenä hän kuitenkin totesi, että sinne asti rahkeet eivät riitä.

– Totesin, että minun taitotasoni ja henkinen kanttini eivät riitä ammattilaisuuteen, mutta minusta tuli urheiluhullu. Urheilusta tuli elämäntapa ja harrastus.

Urheilu ei ole koskaan ollut Tuomiselle työ, mutta hän on aina halunnut antaa joukkueelle kaikkensa.

Toisinaan urheilun ja toimistotyön tai myyjän töiden yhdistäminen on ollut hankalaakin. Sumplimista on tarvittu, mutta aikataulut on rakennettu aina niin, että Tuominen on pystynyt kaikki sovitut asiat hoitamaan.

– Nämä ovat kaikki olleet hienoja asioita, jotka olen itse halunnut elämääni. Välillä on ollut minuuttiaikataulukin, mutta välillä on ollut helpompaa.

Maria Tuominen on voittanut kolme Suomen mestaruutta kolmella eri vuosikymmenellä.Tomi Hänninen

Urasuunnitelmia Tuominen ei ole tehnyt vielä pitkälle. Perhe ja työ ovat hänelle tärkeitä asioita, joille Tuominen haluaa antaa aikaa ja arvoa.

Tuominen myöntää, että viime vuosina satsaaminen ammattimaiseen lentopalloon on ollut haastavaa. Palo urheiluun on kuitenkin pitänyt hänet vielä pelikentillä.

– Kliseisesti sanottu, mutta mennään nyt hetki kerrallaan. Katsotaan, pystynkö luopumaan tästä.

"Kuuluuko minun saada tällaista huomiota?"

Lentopallo on antanut Tuomiselle paljon myös siviilielämään. Hän on saanut parhaat ystävänsä lajin parista. Toisaalta joukkuelajissa on oppinut itsestä ja toisista ihmisistä sekä ryhmässä toimimisesta.

Erityisen kiitollinen Tuominen on siitä, että on saanut tutustua niin erilaisiin ihmisiin. Hän on saanut pelata viidellä eri vuosikymmenellä syntyneiden naisten kanssa 1960-luvulta 2000-luvulle.

Itselleni on ollut tärkeää itse tekeminen ja siitä nauttiminen, enemmänkin matka, ei päämäärä. Maria Tuominen

Ottelukärkeen nousuun Tuominen suhtautuu vaatimattomasti.

– En ole kokenut, että olisin ollut koskaan mikään kauhean hyvä, merkittävä tai isossa roolissa niissä joukkueissa, joissa olen pelannut, niin tuntuu vähän siltä, että no kuuluuko minun saada tällaista huomiota, Tuominen sanoo ja jatkaa:

– Se on tietynlainen määrä pelejä, mutta se on oikeastaan vain numeroita, niin kuin ikäkin. Itselleni on ollut tärkeää itse tekeminen ja siitä nauttiminen, enemmänkin matka, ei päämäärä.

Isoimman kiitoksen Tuominen antaa pelikavereille vuosien varrella.

– Ilman ihania joukkuekavereita tämä ei olisi onnistunut, yksin hommaa ei tehdä.

OrPo kohtaa sunnuntaina WoVon Rovaniemellä kello 17 alkaen.

Lue myös:

OrPo juhli vakuuttavalla esityksellä naisten Suomen cupia – "Voitto oli kuin ihme"

Kovan lohkon lentopallon EM-kisoihin saanut Suomi lähtee taistelemaan jatkopaikasta – ”Ei sinne muuten kannata lähteä, ei se ole kovin hyvä lomakohde”

Tuntematon suomalaistähti valloitti kaikessa hiljaisuudessa Bundesliigan – 30 vuoden kirouksen rikkonut Kaisa Alanko on mukava johtaja, joka hankittiin Ranskaan voittamaan mestaruus

Korisliigan seurat haluavat eroon liitosta, mutta lentopallossa mentiin päinvastoin – "Luulimme, että taivas olisi auki"